

In het derde jaar van de studie Toegepaste Biologie en Geo Media & Design gaan studentgroepen aan de slag voor diverse opdrachtgevers. Op woensdag 21 december 2022 zijn de tussentijdse presentaties hiervan geweest. Studenten konden hun opbrengst van de afgelopen weken presenteren aan de beoordelend docent en hun medestudenten om zo feedback te ontvangen op het geleverde werk. Een kleine greep uit de 14 opdrachten die dit jaar worden gedaan:
Dit jaar zijn studenten o.a. bij Aeres Farms aan de slag met de opzet van schimmel- en insectenkweek. Tevens stelt Aeres Farms een gebied langs het water beschikbaar voor een pilot naar de invloed van bomen voor de 10% aanplant ambitie waarvoor in het buitengebied van de gemeente Dronten naar geschikte locaties wordt gezocht. Hun groep is meteen ook uitgenodigd om te presenteren voor de wethouder van Dronten en op een symposium in februari.
Voor Natuur & Milieu geven studenten advies over het verbeteren van de website waar door iedereen kan worden bijgedragen aan de monitoring van waterkwaliteit bij hem of haar in de buurt. Voor datzelfde citizen science project gaat de groep ook schoolplaten maken met daarop de verschillende toestanden in zoete wateren om herkenning van een stabiel en instabiel systeem te vergemakkelijken.
Bij BESE zijn maar liefst twee groepen aan het onderzoeken. De Noordzee biedt ruimte voor riffen met een ruime biodiversiteit, waarvoor oesters de basis kunnen vormen. Een succesvol bio-afbreekbaar beton is reeds ontwikkeld. Aan onze studentgroepen nu de schone taak om te adviseren welke 3d-vorm kan bijdragen aan het herstel van de oesterriffen in de Noordzee.
Voor Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug werken ook twee groepen aan projecten om het gebied in kaart te brengen. De ene groep brengt ecologisch belangrijke delen en historisch waardevolle objecten van het gebied in kaart. De andere groep werkt met behulp van duidelijke visualisaties aan een advies over het reduceren van de toegenomen (auto)druk in en om het natuurgebied.
Voor Wij.land is een studentgroep bezig met de kracht van social media voor het verbinden van (regeneratieve) boeren met burgers. Wij.land vormt de verbindende factor tussen boeren die hun bedrijf groener zouden willen maken en boeren die reeds regeneratief te werk gaan. Uit interviews met deze laatste groep bleek de vraag naar verbinding met burgers een wens.


Reactie plaatsen
Reacties